De Garmin Edge 520 Plus beoordeeld

Previous
Next

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

  • Optimaal voor: fietsers die een fietscomputer willen met veel prestatiegegevens in een compact toestel met knoppen en zonder touchscreen. 

Algemene info

De Garmin Edge 520 Plus is een leuke en compacte fietscomputer met veel functionaliteiten en prestatiegegevens, een duidelijk kleurenscherm met achterliggende Garmin fietskaart. 

Verschillen met de vorige Garmin Edge 520

De Garmin Edge 520 Plus bouwt voort op het vorige model, de Edge 520, maar met een aantal verschillen.

Bij de 520 Plus heb je de mogelijkheid om real-time berekeningen uit te voeren wanneer je verkeerd bent gereden (vergelijkbaar met de GPS in je auto). Er wordt een nieuwe route berekend die je terug brengt naar je initieel ingeladen route. 

Daarnaast heeft de 520 Plus (in tegenstelling tot de vorige 520) de functionaliteit GroupTrack. Dit laat je toe om te communiceren met andere fietsers met vooraf geschreven notities (bv. als je een lekke band hebt en dit wilt laten weten aan je groep). Ook kan je zien waar je medefietsers zich bevinden op je traject. 

Bovendien heeft de Edge 520 Plus een betere batterijduur in de praktijk. In theorie hebben de 520 en de 520 Plus een zelfde maximale batterijduur van 15 uur, hoewel uit tests van medefietsers is gebleken dat de batterij tot wel 20% langer kan meegaan. 

Tot slot heeft de Garmin Edge 520 Plus een zwarte in plaats van een witte behuizing. 

Scherm en Navigatie

De Garmin Edge 520 Plus is leuk omdat hij compact is met een duidelijk kleurenscherm en een achterliggende Garmin fietskaart die je duidelijk weergeeft hoe je moet fietsen doormiddel van pijlinstructies. De fietscomputer heeft afmetingen van 49 x 73 x 21 mm en een gewicht van maar 63 gram. Verder krijg je een super scherp kleurenscherm (47 x 35 mm) dat kan worden bediend met zeven knoppen. Bovendien is het scherm eenvoudig aanpasbaar aan jouw wensen met de gratis apps, widgets en gegevensvelden uit de Connect IQ Store van Garmin. Het heeft geen touchscreen, maar dit is voor vele fietsers een pluspunt. 

Verder is er de mogelijkheid om een vooringestelde route in te laden die je vervolgens kan volgen door het weergeven van pijlinstructies op een achterliggende Garmin fietskaart. In tegenstelling tot Garmin zijn goedkopere Edge modellen, is er dus de mogelijkheid om een achterliggende kaart in te laden (die je de verschillende straten toont).  

Tot slot, kan de Edge 520 Plus ook real-time berekeningen uitvoeren wanneer je verkeerd bent gereden (in tegenstelling tot de vorige Edge 520). Je kan dit vergelijken met een herberekening van je route zoals die gebeurd in de GPS van je auto. 

Trainingsdata

Je hebt toegang tot de meeste prestatiegegevens zoals afstands- en snelheidsgegevens, tijd, hoogte/stijging, hartslag, vermogen, cadans, versnellingsinfo (voor elektronische groepen), temperatuur, … (de volledige lijst vind je HIER). 

Let wel op, voor sommige prestatiegegevens (bv. het vermogen) te kunnen bekijken, zal je extra sensoren moeten aanschaffen. Deze kan je makkelijk terugvinden via de links onderaan. 

Extra’s

Daarnaast, heb je de mogelijkheid om de Garmin Edge 520 Plus te koppelen met verschillende Varia accessoires van Garmin, zoals de achteruitkijk radar en slimme fietsverlichting. 

Alsook is er de mogelijkheid om ANT+ sensoren, zoals een externe cadans of snelheidssensor te koppelen. Verder kan je met de meeste smartphones verbinden om meldingen rechtstreeks te ontvangen en weer te geven op je Edge 520 Plus (zie HIER voor een lijst van compatibele smartphones).

Bovendien kan je Garmin Edge 520 Plus ook koppelen met Strava en gebruik maken van Strava Live Segments. Met de Live-functie, kan je jouw huidige locatie delen met je vrienden en familie. Via GroupTrack kan je met andere fietsers in je groep communiceren doormiddel van vooraf geschreven notities, alsook kan je zien waar je medefietsers zich bevinden op je traject. 

Tot slot heb je de integratie met de Trailforks App. Deze applicatie laat je toe om mountainbike trails te downloaden en in te laden. Je kan deze offline tijdens een rit gebruiken. Trailforks beschikt over trails in meer dan 80 landen, en kaarten inclusief topografische informatie, Nuttige punten(POI’s), heatmaps, wegomstandigheden, foto’s, video’s en nog veel meer. Tijdens uw rit heb je dus toegang tot de meest recente en beste informatie waardoor je rijervaring nog beter wordt. 

Samengevat

  • Navigatie: goed, functionaliteit met kleurenscherm en pijlweergave met achterliggende Garmin Cycle kaart. Automatisch herberekenen van de route en een “terug naar huis” functie. 
  • Trainingsdata: afstands- en snelheidsgegevens, tijd, hoogte/stijging, hartslag, vermogen, cadans, versnellingsinfo (voor elektronische groepen), temperatuur, … Meer informatie vind je HIER
  • Connectiviteit: USB, Bluetooth en ANT+ 
  • Compatibiliteit: ANT+, Shimano Di2, SRAM eTAP, Garmin Varia en Connect IQ
  • Afmetingen: 49 x 73 x 21 mm 
  • Scherm: 35 x 47 mm, kleur 
  • Adviesprijs: 229,99 euro 

Voordelen van de Garmin Edge 520 Plus

De voornaamste voordelen van de Garmin Edge 520 Plus bespreken we hieronder. 

Hij heeft een duidelijk kleurenscherm met een hoge resolutie en een goede navigatie met pijlweergave en achterliggende Garmin fietskaart. Deze achterliggende Garmin fietskaart laat je toe om nauwkeurig je route te kunnen volgen. Verder, kan de Edge 520 Plus je route automatisch herbereken als je verkeerd bent gereden (dit in tegenstelling tot de vorige Edge 520). 

Daarnaast, registreert de Garmin Edge 520 Plus al de standaard trainingsdata. De integratie met de Trailforks applicatie is voornamelijk voor mountainbikers interessant. 

Tot slot, heb je de compatibiliteit met de verschillende ANT+ sensoren en Garmin Varia accessoires wat het allemaal leuk en gemakkelijk maakt.

Nadelen van de Garmin Edge 520 Plus

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de Garmin Edge 520 Plus fietscomputer, komen we op het volgende.

Het grootste nadeel is het feit dat je niet de mogelijkheid hebt om routes te maken door simpelweg op je fietscomputer een eindpunt in te geven. De routes moeten op voorhand worden ingeladen. 

Verder, heb je ook geen touchscreen, maar een relatief compact kleurenscherm dat wordt bediend met zeven verschillende knoppen. Dit is natuurlijk persoonlijk, een touchscreen is voor sommige mensen juist een nadeel. Moest je toch nog de vergelijking willen maken tussen de verschillende Garmin Edge modellen, dan verwijs ik je graag door naar ons andere artikel

Tot slot is het spijtig dat deze fietscomputer niet de ClimbPro functionaliteit heeft. Door het feit dat de ClimbPro iets recent is en dat de Edge 520 Plus al uitgekomen is in April 2018, heeft deze fietscomputer de functionaliteit niet. ClimbPro laat je toe om het verloop van een klim, die je initieel hebt ingeladen, grafisch weer te geven (in combinatie met een heleboel andere informatie over je klim). Ben je toch geïnteresseerd in deze functionaliteit, dan is misschien de nieuwe Garmin Edge 530 Plus iets voor jou. We bespreken hem in dit artikel. 

Er zijn enkele nadelen aan de Garmin Edge 520 Plus, maar voor de meeste recreatieve fietsers mag dit zeker geen probleem vormen. Met een score van 8,4/10 door 23 reviews op Coolblue, is dit zeker een prijs/kwaliteit sterke fietscomputer. 

Conclusie

De Garmin Edge 520 Plus is perfect voor fietsers die een fietscomputer willen met veel prestatiegegevens in een compact toestel met een achterliggende en duidelijke Garmin fietskaart. 

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: