Checking his location using phone

Top 3 beste fietscomputer in 2021

Competitieve/recreatieve wielrenners, triatleten en fietsers die dagelijks naar hun werk fietsen zijn continu opzoek naar manieren om meer uit hun training te halen. Een goede fietscomputer/fietsnavigatie kan uw training en kortom uw fietservaring naar een hoger niveau brengen. Voor de meeste wielrenners is de beste manier om hun vooruitgang bij te houden een “top-notch” fietsnavigatie. Dit geeft hun de nodige info over hun snelheid, afstand, locatie en helpt hun bij het vinden van nieuwe trainingsroutes. Het gebruik van een fietsnavigatie heeft verscheidene voordelen ten opzichte van andere tracking apparatuur (Gsm, Smartwatch). Omdat fietscomputers/fietsnavigaties speciaal gebouwd zijn om te fietsen, zijn ze echt een “must have” voor iemand die meer info wil over hun rit statistieken en prestatiegegevens. Ze zijn ook meer waterdicht en hebben een betere batterijduur dan wanneer u een telefoon monteert op uw stuur. Verder is het toch ook veiliger aangezien je niet heel de tijd op uw horloge hoeft te kijken tijdens het fietsen. 

Om u te helpen kiezen met welk product u wil aanschaffen, presenteren wij u hieronder onze drie favoriete fietsnavigatie systemen die u tal van geweldige en handige functies bieden.

Previous
Next

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

Algemene info

De Wahoo Elemnt Bolt is zonder twijfel de beste fietsnavigatie van het moment. Wahoo maakt al heel lang fietscomputers en de Elemnt Bolt is het paradepaardje, je voelt hier meteen aan dat dit product gemaakt is door fietsers en voor fietsers.

De Elemnt Bolt heeft een strakke aerodynamische vorm en integreert zonder probleem met de daarvoor voorziene smartphone app. De fietscomputer is super makkelijk in gebruik en voor hem in te stellen, hoef je hem alleen maar te verbinden met je gsm. Wanneer je na de training uw fietscomputer/fietsnavigatie synchroniseert met de app, krijg je meteen alle info over uw rit (gemiddelde snelheid, rit duur, afstand, hoogte, etc.). Wat handig is, is dat de Element Bolt een bluetooth functie heeft en dat voor de synchronisatie van de fietsnavigatie systeem je deze niet van uw fiets hoeft te halen.

Wanneer we dan naar de prijs gaan kijken, zie je dat hij een marktconforme prijs heeft. Je kan de Wahoo Elemnt Bolt in België en Nederland vinden voor ca. 220 euro. Prijs kwaliteit gezien is dit een correcte prijs, zeker wanneer je weet dat dit één van de beste fietscomputers of fietsnavigatie systemen van het moment is. 

Voordelen

De Wahoo Elemnt Bolt heeft tal van voordelen en heeft er te veel om allemaal op te noemen, hieronder is dus een kleine selectie.

De Wahoo Element Bolt claimt dat zijn houder aerodynamisch superieur is in vergelijking met zijn concurrenten maar waar hij echt het verschil maakt is zijn eenvoudige maar robuuste functionaliteit (compacte formaat, 15u batterijduur). De Element Bolt heeft alles wat je van een fietscomputer/fietsnavigatie verwacht, alle normale statistieken en navigatie (stap voor stap). Wat ook leuk is aan de fietsnavigatie is de functie “take me anywhere”, waar je heel simpel de eindbestemming moet ingeven en de Element Bolt doet de rest. Wat ook niet onbelangrijk is, is de automatische synchronisatie met Strava (je kan er ook de segmenten mee volgen).  

Voor de mensen die aan precisie training doen, is er ook een indrukwekkend extensie pakket die een cadanssensor, wiel snelheidssensor en hartslagmeter bevat.

Nadelen

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de Wahoo Elemnt Bolt (het zijn er niet veel), komen we op het volgende.

Als we kritische zijn, moeten we vast stellen dat de Elemnt Bolt een minder duidelijke navigatie heeft in vergelijking met sommige van zijn concurrenten, zo is de navigatie in zwart-wit en de turn-by-turn navigatie valt niet bij iedereen in de smaak. Ook is de fietsnavigatie sterk afhankelijk van de app en is er geen touchscreen (voor sommige is dit niet negatief). Het is ook niet mogelijk om eigen work-out files te importeren in de fietscomputer (er zitten wel standaard work-outs in geprogrammeerd).

Conclusie

De Wahoo Elemnt Bolt neemt de leiding in prijs, batterij en gebruiksvriendelijkheid ten opzichte van andere gelijkaardige fietsnavigaties. Als u op zoek bent naar een robuuste fietscomputer met GPS die makkelijk in gebruik is en mee kan voor langere afstanden, dan is de Wahoo Element Bolt een geweldige keuze.

Previous
Next

De Garmin Edge 530 is een fantastische fietsnavigatie die alles heeft wat een fietser nodig heeft. Het is een fietscomputer (met gps) die verscheidene functies heeft zoals een reeks prestatiemetingen en navigatie. De Edge 530 wordt gezien als de opvolger van van de Edge 520 Plus (verbeterde navigatie) en heeft vergelijkbare functies als de duurdere Edge 830, het verschil hier zit hem voornamelijk in de afwezigheid van een touchscreen en dat je op de 530 enkel routes kan inladen (niet zelf laten berekenen door een eindpunt in te geven).

De Garmin Edge 530 is zeer makkelijk in gebruik en het opnemen en uploaden van ritten gaat moeiteloos. Eenmaal je verbinding hebt gemaakt met je eigen wifi-netwerk, gaat dit automatisch. Ook de levensduur van de batterij is uitstekend en in de praktijk haalt hij wel degelijk de voorop gestelde 20u. Wat connectiviteit betreft, is de Edge 530 is ook uitgerust met ANT+, Bluetooth Smart en WiFi. 

Wanneer we dan naar de prijs gaan kijken, zie je dat deze correct is en zeker wanneer je de functies van de Edge 530 in achting neemt. Je kan de Garmin Edge 530 in België en Nederland vinden voor ca. 300 euro

Voordelen

De Garmin Edge 530 heeft net zoals bij de Wahoo Elemnt Bolt tal van voordelen en heeft er te veel om allemaal op te noemen, hieronder is dus een kleine selectie.

Wanneer je een echte Garmin fan bent, is de Garmin Edge 530 een top deal! Hij heeft tal van functies maar dat rekent zich niet door in de prijs. Hij is compact in formaat maar net iets groter dan zijn voorganger, dit maakt het makkelijker om af te lezen. Ook is de fietsnavigatie zeer makkelijk in gebruik (zeker wanneer je andere Garmin’s gewoon bent) en de batterij gaat tot wel 20 uur mee. 

Als we kijken naar de navigatie van de Edge 530, heeft hij een aantal coole functies. Je kan namelijk ritten maken op basis van ritten die eerder op het toestel zijn geregistreerd (zeer leuk), hier bovenop kan je ook ritten programmeren die u elders heeft gemaakt (in de Garmin App of Strava). 

 Voor de mensen die echt willen trainen, zijn er heel wat functies die hierbij helpen (training schema’s, analyses).

Nadelen

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de Garmin Edge 530, komen we op het volgende.

Eén van de mindere punten aan de Edge 530 is het feit dat hij bediend wordt via knopjes en niet via een touchscreen. Verder heb je niet de mogelijkheid om enkel een eindpunt in te geven zodat de route voor jou berekent wordt. Je zal de route op voorhand moeten inladen. Het prijsverschil met de Edge 830 moet natuurlijk ergens van komen… 

Conclusie

Kortom is de Garmin Edge 530 een fantastische fietscomputer/fietsnavigatie en ik zou zelfs durven beweren dat hij prijs-kwaliteit de beste Garmin-fietscomputer is die je op de markt kan vinden. Hij is super makkelijk in gebruik en is ideaal voor je dagelijkse trainingen! Wanneer je kritisch wil zijn, kan je wat klagen over het feit dat er geen touchscreen is maar dit zou zeker geen afknapper mogen zijn. 

Ben je een Garmin fan, dan is de Garmin Edge 530 echt iets voor jou!

Previous
Next

Algemene info

In 2018 wilde Hammerhead met de Karoo een nieuw type fietscomputer/fietsnavigatie systeem op de markt brengen en dit is zeker gelukt. Het grote verschil tussen de Hammerhead Karoo en andere fietsnavigaties is hun besturingssysteem. In tegenstelling tot zijn concurrenten, werkt de Hammerhead Karoo namelijk met Android. Hier bovenop, focust Hammerhead zich niet zozeer op de grote van de fietscomputer maar concentreren ze zich op de leesbaarheid van het scherm. 

Ondertussen staat er al een volgende versie in de rij, namelijk de Hammerhead Karoo 2. Volgens Hammerhead zou de Karoo 2 het beste scherm van alle fietscomputers/fietsnavigaties moeten hebben (het grootste kleurenspectrum, pixeldichtheid), ook zou deze een touchscreen hebben die vergelijkbaar is met een smartphone.

Ook op vlak van functionaliteiten moet de Hammerhead Karoo niet onder doen, met zijn energiezuinige Bluetooth, ANT+, WiFi, 4G en GPS-connectiviteit kan hij worden gesynchroniseerd met meer andere apparaten dan welke ander fietscomputer ook. Hiernaast heeft hij ook een ingebouwde thermometer, accelerometer (3-axis), magnetometer en gyroscoop, hiermee kan je al je trainingen met hoge accuraatheid opmeten.

Wanneer we dan naar de prijs gaan kijken, zie je dat de prijs van een Hammerhead Karoo iets hoger ligt dan de 2 vorige die we besproken hebben. Je kan de Hammerhead Karoo in België en Nederland vinden voor ca. 300-400 euro

Voordelen

De Hammerhead Karoo heeft tal van voordelen en heeft er te veel om allemaal op te noemen, hieronder dus een kleine selectie.

De Hammerhead Karoo is heel intuïtief in gebruik en heeft echt een aantal top functies! Zo heeft het scherm een hogere resolutie dan welke andere fietsnavigatie dan ook, dit vertaald zich in dan ook in heel levendige schermkleuren. Wanneer we gaan kijken naar de kaarten die hij ter beschikking stelt, zien we dat deze zeer robuust zijn en dat ze ook beschikbaar zijn in een offline modus (zeer handig). Al dit maakt dat de navigatie van de Hammerhead Karoo één van de beste is in zijn categorie. 

Wanneer we het over de Hammerhead Karoo hebben, moeten we het natuurlijk ook hebben over de high-definition touchscreen. Deze is namelijk uitgerust met een 3,2 inch (82mm) scherm en is afgewerkt met een responsief, kras bestendig DragonTrail-glass voor verbeterde veerkracht en gebruikerservaring (ook bij regen).

Voor de mensen die aan precisie training doen, de Hammerhead Karoo stelt heel wat trainingsinfo en statistieken ter beschikking (zowel onderweg als erna). 

Nadelen

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de Hammerhead Karoo, komen we op het volgende.

Voor sommige mensen is het grotere scherm een voordeel maar voor sommige kan dit ook een nadeel zijn (dit is persoonlijk), aangezien het minder aerodynamisch is en een beetje zwaarder (de Karoo 2 zal daarom ook een beetje kleiner en lichter zijn). Ook zou de batterij minder presteren dan zijn concurrenten (waarschijnlijk door het grotere scherm), dit zou nog steeds minstens 10u zijn.

Conclusie

De Hammerhead Karoo biedt fietsers een waardig alternatief voor de Garmin’s en Wahoo’s van deze tijd. Vergeleken met zijn concurrenten mag hij dan wat groter en zwaarder zijn, dit heeft maar een kleine impact en is verwaarloosbaar met de voordelen die de fietsnavigatie te bieden heeft. 

Wanneer je opzoek bent naar een fietscomputer met een top scherm en functionaliteiten, dan is de Hammerhead Karoo zeker iets voor jou!

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: 

 

Liever op zoek naar iets voor een beperkter budget?