Waarom een Bryton Rider 750 GPS fietsnavigatie kopen? (2021)

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

  • Optimaal voor: fietsers die op zoek zijn naar een compacte fietsnavigatie met uitstekende functies en dit voor een scherpe prijs.

Algemene info

Wanneer je aan een fietsnavigatie denkt dan denk je niet meteen aan Bryton maar eerder aan een Garmin of een Wahoo. Desondanks beschikt Bryton over een uitgebreid gamma aan fietscomputers en is de Bryton Rider 750 met zijn nieuwste technologie en connectiviteit het nieuwe parade paardje. Dit parade paardje wordt ook wel vergeleken met de Wahoo Elemnt Roam en de Garmin Edge 830.

Scherm en Navigatie

De Bryton Rider 750 beschikt over een 2,8″ kleuren touchscreen en doet wat het moet doen. Wel zijn er al enkele mensen die klagen over het feit dat de kwaliteit van het scherm niet super is.  

Wanneer we gaan kijken naar de navigatie van de fietscomputer zien we dat hij een unieke functie heeft, de Bryton rider 750 is namelijk uitgerust met spraaknavigatie. Hierdoor kan je eenvoudig naar een bestemming zoeken op de kaart in plaats van door de kaart te moeten scrollen.

Hiernaast is de fietsnavigatie uitgerust met een aantal handige navigatie functies zodat u bijvoorbeeld wanneer u de afslag mist een nieuwe herberekening krijgt. Verder is de navigatie  gebaseerd op “open street maps”.

Net zoals vele van zijn concurrenten, beschikt Bryton ook over zijn eigen “Bryton Active app” en is het ook mogelijk om routes aan te maken via deze app.

Training

De Bryton Rider 750 kan integreren met tal van training-apps waaronder Strava (StravaLiveSegments); Training Peaks, etc.. Doordat het mogelijk is om te integreren met trainings plannen van  “Training Peaks”, is het volgen van gestructureerde trainingsplannen makkelijker dan ooit te voren. 

Verder is het ook mogelijk om via de ANT+ FE-C-compatibiliteit te verbinden met tal van “Smart Trainers” om virtuele ritten te simuleren. Het is dus mogelijk om routes die je in het verleden hebt gereden opnieuw te rijden maar dan binnen, de Rider 750 zorgt ervoor dat de smart trainer de hellingsgraad gaat aanpassen aan de echte route. 

Samengevat

  • Navigatie: Stem besturing, off-line maps en rerouting 
  • Trainingsdata: basis snelheidsgegevens, afstand, tijd, hoogte/stijging, hartslag, vermogensgegevens, cadans, calorieën
  • Connectiviteit: Bluetooth, ANT+ en WiFi 
  • Afmetingen:  4.8 x 2.4 x 9.3 cm 
  • Scherm: Kleuren touchscreen, 2.8″ 
  •  Batterij: Tot 20 uur
  • Adviesprijs: 248 euro

Voordelen van de Bryton Rider 750

De fietsnavigatie heeft verscheidene voordelen, hieronder bespreken we de voornaamste.

Eerst en vooral is de Bryton Rider 750 prijs kwaliteit uitstekend, hij is qua functies vergelijkbaar met de Garmin Edge 830 en de Wahoo Elemnt Roam maar is wel 100-150 euro goedkoper. Hiernaast beschikt hij over uitstekende integraties en connectiviteit waaronder BLE/ANT+/WLAN; Smart Trainer, Strava, etc.. Ook de bijhorende Bryton Active app is een topper.

Hiernaast beschikt de fietscomputer over stem besturing, deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het vinden van je bestemming. Bovendien werkt deze stem besturing ook nog eens uitstekend, wat vaak niet evident is. 

Tot slot is de fietsnavigatie ook nog eens waterdicht en heeft hij een batterij tot wel 20 uur!

Nadelen van de Bryton Rider 750

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de fietsnavigatie, zien we dat er niet echt veel zijn en al zeker geen grote.

Als we dan toch kritisch zijn, kunnen we stellen dat het scherm van de Bryton Rider 750 onder de verwachtingen ligt in vergelijking met zijn grootste concurrenten. Ook al is het een kleurenscherm en touchscreen, de scherpte van het scherm is niet zo sterk als de reclame (foto’s) doen uitschijnen. 

Hiernaast moeten we ook aangeven dat de kaart op het scherm soms wat traag reageert wanneer je manueel gaat scrollen, maar ook weer niet in die maten dat het echt stoort.

Tot slot voelt de Bryton Rider 750 minder kwalitatief aan dan zijn concurrenten door de keuze van materialen.

Conclusie

De Bryton Rider 750 GPS is een competitief geprijsde fietsnavigatie die alle functies heeft die je nodig hebt. De stem besturing van de turn-by-turn navigatie zorgt dan weer voor de extra touch die de fietsnavigatie onderscheidt van zijn concurrenten. Dus wanneer je op zoek bent naar een top fietsnavigatie die niet teleurstelt maar ook niet buitensporig geprijsd is, dan is de Bryton Rider 750 zeker iets voor jou!

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: