Waarom een Hammerhead Karoo 2 fietsnavigatie kopen?

Previous
Next

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

 • Optimaal voor: fietsers die opzoek zijn naar een fietscomputer met een top scherm en functionaliteiten.

Algemene info

In 2018 wilde Hammerhead met de Karoo een nieuw type fietscomputer/fietsnavigatie op de markt brengen en dit hebben ze met verve gedaan. In tegenstelling tot zijn concurrenten, heeft de Hammerhead Karoo een ander soort besturingssysteem en dat is ook meteen waarmee hij zich onderscheid van de rest. De Hammerhead Karoo werkt met een besturingssysteem dat iedereen wel kent, namelijk Android. 

Ondertussen is het bijna 2021 en Hammerhead heeft de nieuwe Hammerhead Karoo 2 aangekondigd. Deze zou verschillende verbeteringen hebben t.a.v. de Karoo 1:

 • Lichter 
 • Hij krijgt een beeper
 • Smartphone notificaties
 • Meer geheugen
 • Kleiner scherm
 • Meer batterij
 • Bluetooth

Wanneer we naar de prijs gaan kijken, zie je dat hij niet goedkoop maar nog steeds marktconform is, hij vergelijkt zichzelf namelijk met de Garmin Edge 1030 Plus. Je kan de Hammerhead Karoo 2 nog niet kopen maar je kan hem wel reserveren op de Hammerhead website en hij zou gaan voor een prijs van 399 dollar (Beschikbaar begin 2021)

Scherm en Navigatie

Als de Hammerhead Karoo 2 ergens in uit blinkt dan is het wel zijn scherm, in tegenstelling tot sommige concurrenten, focust Hammerhead zich niet zozeer op de grote van de fietscomputer maar vooral op de leesbaarheid van het scherm. Hiervoor is hij uitgerust met een fantastisch kleurenspectrum en pixeldichtheid, ook heeft hij een touchscreen die vergelijkbaar is met deze van een smartphone.

Bovenop het fantastische scherm is de Karoo 2 uitgerust met een aantal handige navigatiefuncties:

 •  Return home: deze functie brengt je steeds terug thuis
 • Instant rerouting: indien je afwijkt van de route brengt hij je zo snel mogelijk terug op de route
 • Turn-by-turn navigation: stap per stap navigatie uitgerust met audio en visuals
 • Global maps: gedetailleerde kleurenkaart met alle details die je nodig hebt
 • Route elevation: deze functie waarschuwt u wanneer er een klim aankomt
 • Long-press navigate: met deze functie kan je gewoon op de kaart aanduiden waar je naartoe wil

Naast al deze navigatiefuncties zijn er ook tal van routing opties waarmee je zonder problemen nieuwe routes kan inladen.  

Training

Voor de mensen die aan precisie training doen stelt de Hammerhead Karoo 2 heel wat trainingsinfo en statistieken ter beschikking. Bovendien is hij ook uitgerust met heel wat beschikbare workouts en het is steeds mogelijk om trainingen in te laden. Tijdens je training is het ook mogelijk om in zones te trainen die je zowel manueel kan ingeven alsook laten berekenen.

Hiernaast is de Hammerhead Karoo 2 uitgerust met Bluetooth, ANT+, WiFi, 4G en GPS-connectiviteit waardoor hij kan worden gesynchroniseerd met tal van andere apparaten. Om er voor te zorgen dat je trainingen met hoge accuraatheid worden opgemeten, heeft hij ook een ingebouwde thermometer, accelerometer (3-axis), magnetometer en tot slot een gyroscoop.

Samengevat

 • Navigatie: Turn-by-turn en globale kaart  
 • Trainingsdata: basis snelheidsgegevens, afstand, tijd, hoogte/stijging, hartslag en vermogensgegevens
 • Connectiviteit: Bluetooth; ANT+; WiFi; 4G; GPS 
 • App integraties: Strava, Hammerhead account, Trainingpeaks, Komoot, etc
 • Afmetingen:  60.8 x 100.6 x  19.3mm 
 • Scherm: Kleurenscherm
 • Adviesprijs: 399 dollar 

Voordelen van de Hammerhead Karoo 2

Hij heeft tal van voordelen, hieronder een kleine selectie:

De Hammerhead Karoo 2 is net zoals de Karoo 1 intuïtief in gebruik en heeft echt een aantal top functies! Zo heeft het scherm een hogere resolutie dan welke andere fietsnavigatie dan ook en dit vertaald zich in dan ook in heel levendige schermkleuren. Wanneer we gaan kijken naar de kaarten die hij ter beschikking stelt, zien we dat deze zeer robuust zijn en dat ze ook beschikbaar zijn in een offline modus (zeer handig). Hier bovenop is hij ook uitgerust met tal van navigatie en workout functies (welke we hierboven besproken hebben).

Wanneer we het over de Hammerhead Karoo 2 hebben, moeten we het natuurlijk ook hebben over de high-definition touchscreen. Deze is namelijk uitgerust met een 3,2 inch (82mm) scherm en is afgewerkt met een responsief, kras bestendig DragonTrail-glass voor verbeterde veerkracht en gebruikerservaring (ook bij regen). Wanneer het scherm toch niet goed zou werken, kan je ook steeds terugvallen op de knoppen die zich aan de zijkant bevinden.

Nadelen van de Hammerhead Karoo 2

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de Hammerhead Karoo, komen we op het volgende:

Voor sommige mensen is het grotere scherm een voordeel maar voor sommige kan dit ook een nadeel zijn (dit is persoonlijk), aangezien het minder aerodynamisch is en een beetje zwaarder (ook al is de Karoo 2 al wat kleiner en lichter dan de Karoo 1). Ook zou de batterij minder presteren dan zijn concurrenten (waarschijnlijk door het grotere scherm), dit zou nog steeds minstens 12u moeten zijn.

Conclusie

De Hammerhead Karoo biedt fietsers een waardig alternatief voor de Garmin’s en Wahoo’s van deze tijd. Vergeleken met zijn concurrenten mag hij dan wat groter en zwaarder zijn, dit heeft maar een kleine impact en is verwaarloosbaar met de voordelen die de fietsnavigatie te bieden heeft. 

Wanneer je opzoek bent naar een fietscomputer met een top scherm en functionaliteiten, dan is de Hammerhead Karoo zeker iets voor jou!

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: