Waarom een Lezyne Mega XL fietsnavigatie kopen?

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

  • Optimaal voor: fietsers die op zoek zijn naar een fietscomputer voor (heel) lange ritten en waarvoor de grote niet van belang is. 

Algemene info

Lezyne staat voornamelijk bekend om hun fietsverlichting en andere accessoires. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ze ook een uitgebreid assortiment fietscomputers hebben. Eén van deze fietscomputers is de Lezyne Mega XL GPS, hij is ook meteen de grootste fietsnavigatie tot nu toe en uitgerust met tal van functies.

Scherm en Navigatie

Ten eerste beschikt de Lezyne Mega XL over een zwart-wit scherm van 35,3 x 58,8 mm, deze is echter non-touchscreen. Door het hoge contrast is het scherm heel makkelijk af te lezen, wat ideaal is voor wanneer het regent. 

Wanneer we kijken naar de navigatie van de Lezyne Mega XL, zien we dat deze net zoals de Lezyne Super Pro degelijk is. De route begeleiding met turn-by-turn navigatie werkt uitstekend (aan de hand van pop-ups en geluidjes) eenmaal alles geïnstalleerd is. Maar hier wringt het schoentje, het instellen van routes en navigatie via de Lezyne Ally V2-app gaat zeer traag en is in tegenstelling tot zijn concurrenten (Garmin en Wahoo) teleurstellend.

Wel maakt de Megan XL gebruik van zowel GPS- als GLONASS-satellieten. Dit helpt om de nauwkeurigheid te garanderen. 

Training

De Lezyne Mega XL kan integreren met tal van training-apps zoals Training Peaks , Today’s plan, Strava (StravaLiveSegments) etc.. Hiermee gidst hij je moeiteloos door de gestructureerde trainingen. Ook is het mogelijk om te verbinden met een “smart trainer” indien je over een beschikt.   

Hiernaast beschikt de fietscomputer ook over compatibiliteit met ANT+ FE-C en Bluetooth Smart Sensors.

Samengevat

  • Navigatie: Turn-by-turn, off-line maps en rerouting 
  • Trainingsdata: basis snelheidsgegevens, afstand, tijd, hoogte/stijging, hartslag, vermogensgegevens, cadans, calorieën en temperatuur.
  • Connectiviteit: Bluetooth Smart en ANT+ 
  • App integraties: Strava, Komoot, Relive, TrainingPeaks, Today’s Plan, Smartconnect
  • Afmetingen:  78.3 x 57.5 x 26.6 mm 
  • Scherm: 35.3 x 58.8 mm, zwart-wit 
  • Adviesprijs: 199 euro

Voordelen van de Lezyne Mega XL GPS

De fietsnavigatie heeft verscheidene voordelen, hieronder bespreken we de voornaamste.

Eerst en vooral is de Lezyne Super Pro GPS een fietscomputer met een uitstekend (groot) scherm. Hierdoor is het altijd duidelijk om de turn-by-turn navigatie te volgen, ook als het regent. Bovendien is de fietsnavigatie uitgerust met zowel Bluetooth Smart alsook ANT+. Hierdoor is het zeer makkelijk om te verbinden met onderanderen een hartslagmeter, vermogen sensors en je smartphone. Ook kan hij gekoppeld worden met Strava Live Segments.

Ten slotte pakt de Lezyne Mega XL vooral uit met zijn batterij duur tot wel 48 uur! Dit is natuurlijk afhankelijk van de functies die je gebruikt.

Nadelen van de Lezyne Mega XL GPS

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de fietsnavigatie, komen we op het volgende.

De Lezyne Mega XL is in tegenstelling tot zijn concurrenten en andere Lezyne fietscomputers redelijk groot en zwaar (wat natuurlijk een gevolg is van het grote scherm). Ook is het design van de Mega XL niet zo aantrekkelijk als de Garmin’s of Wahoo’s van deze wereld.   

Ook bezit de Mega XL niet over een kleurenscherm, wat je wel zou verwachten voor deze prijscategorie. Hiernaast heeft hij ook geen touchscreen maar is hij uitgerust met wat stijve knoppen aan de zijkant, welke niet echt intuïtief zijn. 

Tot slot kunnen we stellen dat ondanks de toch wel betrouwbare verbinding, de gegevensoverdracht via bluetooth heel traag verloopt.

Conclusie

De Lezyne Mega XL GPS is een fietsnavigatie die aan de verwachtingen voldoet maar ook niet meer dan dat. Waarmee hij echt uitblinkt, is de batterijduur. Dus wanneer je opzoek bent naar een fietsnavigatie voor lange ritten of voor op fietsvakantie mee te gaan, dan is deze fietsnavigatie zeker iets voor jou.

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: