Waarom een Lezyne Super Pro GPS fietscomputer kopen?

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

  • Optimaal voor: fietser die op zoek zijn naar een fietscomputer die prijs-kwaliteit top is en vooral een functionele fietscomputer wil.

Algemene info

Lezyne staat voornamelijk bekend om hun fietsverlichting en andere accessoires. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ze ook een uitgebreid assortiment fietscomputers hebben. Eén van deze fietscomputers is de Lezyne Super Pro GPS, hij is uitgerust met tal van functies en is makkelijk te verbinden met andere sensoren en apps.

Scherm en Navigatie

Ten eerste beschikt de Lezyne Super Pro GPS over een zwart-wit scherm van 32,6 x 39,8 mm (aanpasbaar contrast), deze is echter non-touchscreen. Wel is het scherm heel makkelijk af te lezen doordat er simpelweg weinig te lezen valt en er dus ook heel weinig afleiding is. 

Wanneer we kijken naar de navigatie van de Lezyne Super Pro, zien we dat deze degelijk is. De turn-by-turn navigatie is uitgerust met een geluidssignaal wanneer u moet afslaan en het is ook duidelijk weergegeven. Wanneer er een “rerouting” nodig is, is dit zeker mogelijk maar dit kan soms wat efficiënter. Kortom kunnen we stellen dat de navigatie u brengt waar u heen moet, maar ook niet meer dan dat.  

Training

Lezyne beschikt over een eigen app “Ally” genaamd, hiermee kan je naadloos je rit gegevens transfereren naar “lezyne’s GPS Root-computerapp”. Bovendien kan je hem ook linken aan verscheidene andere training-apps, waaronder Strava (StravaLiveSegments). Hiernaast beschikt de fietscomputer ook over ANT+ FE-C.

Samengevat

  • Navigatie: Turn-by-turn, off-line maps en rerouting 
  • Trainingsdata: basis snelheidsgegevens, afstand, tijd, hoogte/stijging, hartslag, vermogensgegevens, cadans, calorieën en temperatuur.
  • Connectiviteit: USB, Bluetooth en ANT+ 
  • App integraties: Strava, Komoot, Relive, TrainingPeaks, Today’s Plan, Smartconnect
  • Afmetingen:  70.6 x 48.16 x 26 mm 
  • Scherm: 32.6 x 39.8 mm, zwart-wit 
  • Adviesprijs: 155 euro

Voordelen van de Lezyne Super Pro GPS

De fietsnavigatie heeft verscheidene voordelen, hieronder bespreken we de voornaamste.

Eerst en vooral is de Lezyne Super Pro GPS een fietscomputer met een uitstekende connectiviteit, hij is namelijk uitgerust met zowel Bluetooth alsook ANT+. Hierdoor is het zeer makkelijk om te verbinden met onderanderen een hartslagmeter, vermogen sensors en je smartphone. Ook kan hij gekoppeld worden met Strava Live Segments.

Daarnaast is de fietscomputer ook uitgerust met een duidelijk leesbaar scherm en is hij makkelijk in set-up en gebruik. Ook op vlak van prijs-kwaliteit is de Super Pro sterk, zeker omdat hij beschikt over turn-by-turn navigatie.

Ten slotte heeft de Lezyne Super Pro een batterijduur tot wel 28 uur.

Nadelen van de Lezyne Super Pro GPS

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de fietsnavigatie, komen we op het volgende.

Echt grote nadelen zijn er niet voor deze fietsnavigatie maar hij heeft gewoon niet de wauw factor zoals andere (duurdere) fietsnavigaties dit wel hebben. Dit komt al naar voren wanneer we naar het design gaan kijken, hij ziet er nogal lomp uit en is niet echt mee met zijn tijd. 

Ook bezit de Super Pro niet over een kleurenscherm, wat natuurlijk logisch is voor deze prijscategorie. Hiernaast heeft hij ook geen touchscreen, wat voor sommige als nadelig kan beschouwd worden. Voor de fietsers die liever knoppen hebben als bediening, moet ik meegeven dat sommige mensen klagen over het feit dat ze niet intuïtief zijn om mee te werken. 

Tot slot zijn er ook opmerkingen geweest dat het scherm soms zou vastlopen.

Conclusie

De Lezyne Super Pro GPS is een degelijke fietsnavigatie zonder al te veel afleidingen. Wanneer je opzoek bent naar een gebruiksvriendelijke fietscomputer met navigatie en hier geen smak geld wil voor betalen, dan is deze fietsnavigatie zeker iets voor jou.

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: