Waarom een Mio Cyclo 210 GPS fietscomputer kopen?

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

  • Optimaal voor:  e-bikers en recreatieve fietsers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke fietscomputer met een krachtige batterij. 

Algemene info

De fiestscomputers van Mio zijn de minder bekende concurrent van de Garmin. En de Mio Cyclo 210 GPS fietscomputer is het instapmodel in een reeks van vijf Mio fietscomputers. 

De Mio fietscomputers focussen zich voornamelijk op een groot en duidelijk kleuren touchscreen. Hoewel de Mio Cyclo 210 iets kleiner is dan de andere Mio’s van het gamma, is hij nog steeds behoorlijk dik. Desondanks de focus op het touchscreen, is er nog steeds een fysieke knop aanwezig op de fietscomputer. Hiermee schakelt u het apparaat aan en uit en kan u terug gaan naar het vorige menu, al het andere kan bediend worden via het scherm.  

Wanneer we dan naar de prijs gaan kijken, zie je dat hij gezien al zijn functionaliteiten een lage prijs heeft. Je kan de Mio Cyclo 210 GPS fietscomputer vinden voor ca. 160 euro. Prijs kwaliteit gezien is dit een correcte prijs voor dit instapmodel.

Voordelen van de Mio Cyclo 210

De Mio Cyclo 210 GPS fietscomputer heeft verscheidene voordelen, hieronder bespreken we de voornaamste.

Hij heeft naast een groot en duidelijke touchscreen ook een zeer degelijke navigatie. Hiervoor heeft de Cyclo 210 een navigatiefunctie waarin u routes eenvoudig kan uitstippelen met de kaartsoftware (op de computer weliswaar). Eenmaal de route is uitgestippeld is het ook makkelijk om de route naar het apparaat te downloaden, deze kan u dan op de gekleurde kaart volgen tijdens het rijden.

Daarnaast is er ook een NavigatieWizard ingebouwd in de fietscomputer, hierin hoeft u enkel een adres in te geven op het apparaat en deze zal dan een route uitzetten. Ook is er een “terug naar start” knop voor wanneer u de weg niet meer terug kan vinden. Wat ook leuk is aan de fietscomputer is zijn SupriseMe functie, deze geeft 3 rondes weer die u kan volgen indien u geen inspiratie heeft.

Hierbovenop is de hij zeer gebruiksvriendelijk en is het aan de slag gaan heel eenvoudig (er zijn slechts 6 menu-opties). Ook de batterij voldoet aan de hedendaagse verwachtingen en kan meegaan tot wel 10 uur (wat voor de recreatieve fietser zeker voldoende is).

Voor de e-bikers of de recreatieve wielrenners die graag grotere routes rijden en zich niet willen blauw betalen aan een fietscomputer, is de Mio Cyclo 210 GPS fietscomputer een uitstekende keuze.

Nadelen van de Mio Cyclo 210

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de Mio Cyclo 210 GPS fietscomputer, komen we op het volgende.

Het grootste nadeel is het feit dat hij geen bluetooth of ANT+ heeft, dit maakt dat je hem niet kan verbinden met andere sensors zoals een hartslagmeter, cadansmeter, etc. Ook kan je hem dus niet verbinden voor eventuele Strava Live Segments. Als gevolg kunnen we stellen dat de Cyclo 210 niet ideaal is voor de echte competitieve of prestatie gerichte wielrenners.  

Tot slot kunnen we in verscheidene reviews lezen dat er wel wat problemen zijn met het bevestigingssysteem van deze fietscomputer, deze zou niet heel kwalitatief zijn. 

Er zijn dat wel wat nadelen aan de Mio Cyclo 210, maar voor de meeste recreatieve fietsers mag dit geen probleem vormen. Het verschil in prijs met de duurdere Garmin modellen moet ergens van komen natuurlijk.

Conclusie

De Mio Cyclo 210 is perfect voor e-bikers of recreatieve wielrenners die geen hopen geld willen betalen aan een fietscomputer. Daarnaast heeft hij tal van functionaliteiten en is hij heel flexibel om hem naar wens te configureren. Prijs-kwaliteit is hij zeker een waardige optie.

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: