Waarom een Mio Cyclo 215 fietscomputer kopen?

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

  • Optimaal voor:  fietsers die op zoek zijn naar een goede prijs/kwaliteit fietscomputer die ongelofelijk makkelijk in gebruik is en die minder belang hechten aan vermogensmeting en Strava Live Segments.

Algemene info

De fietscomputers van Mio zijn de minder bekende concurrent van de Garmin en de Mio Cyclo 215 fietscomputer is de iets geavanceerdere versie van het instap model, de Mio Cyclo 210. 

De Mio fietscomputers focussen zich voornamelijk op een groot en duidelijk kleuren touchscreen (8,9cm of 3,5 inch). Hiernaast is de Mio Cyclo 215 iets kleiner is dan de andere Mio’s van het gamma maar is hij nog steeds behoorlijk dik (19 mm). 

Desondanks de focus op het touchscreen, is er nog steeds een fysieke knop aanwezig op de fietscomputer. Hiermee schakelt u het apparaat aan en uit en kan u terug gaan naar het vorige menu, al het andere kan bediend worden via het scherm. Bovendien is de knop gemaakt van metaal en voelt hij goed en kwalitatief aan. 

Voordelen van de Mio Cyclo 215

De Mio Cyclo 215 fietscomputer heeft verscheidene voordelen, hieronder bespreken we de voornaamste.

Navigatie & scherm

Eerst en vooral heeft hij naast een groot en duidelijke touchscreen ook een zeer degelijke navigatie. Om dit mogelijk te maken, heeft de Cyclo 215 een navigatiefunctie waarin u routes eenvoudig kan uitstippelen met de kaartsoftware (op de computer weliswaar). Wanneer de route is uitgestippeld, is het ook makkelijk om de route naar het apparaat te downloaden. Bovendien kan je jouw route volgen via de gekleurde kaart. 

Daarnaast is er ook een NavigatieWizard ingebouwd in de fietscomputer, hierin hoeft u enkel een adres in te geven op het apparaat en deze zal dan een route uitzetten. Ook is er een “terug naar start” knop voor wanneer u de weg niet meer terug kan vinden. 

Ook beschikt de fietscomputer over een SupriseMe functie, deze geeft altijd 3 nieuwe routes weer die u kan volgen indien u geen inspiratie heeft (wat zeer nuttig is). Hierdoor moet je niet steeds nieuwe routes opzoeken en inladen maar gewoon een afstand of een adres ingeven en fietsen maar! 

Hiernaast is hij zéér gebruiksvriendelijk en is het aan de slag gaan heel eenvoudig (er zijn slechts 6 menu-opties). Ook de batterij voldoet aan de hedendaagse verwachtingen en kan meegaan tot wel 10 uur (wat voor de recreatieve fietser zeker voldoende is).

Tot slot heeft de Mio Cyclo 215 de mogelijkheid om via ANT+ te verbinden met externe sensoren zoals een hartslagmonitor en een snelheids- en cadanssensor (dit is iets dat de Mio Cyclo 210 niet kan). 

Prijs

Ook voor de e-bikers of de recreatieve wielrenners die graag grotere routes rijden en zich niet willen blauw betalen aan een fietscomputer, is de Mio Cyclo 215 fietscomputer een uitstekende keuze. Wanneer we dan naar de prijs gaan kijken, zie je dat hij gezien al zijn functionaliteiten een lage prijs heeft. Je kan de Mio Cyclo 215 fietscomputer vinden voor ca. 179 euro, dus prijs kwaliteit gezien is dit een koopje. 

Nadelen van de Mio Cyclo 215

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de Mio Cyclo 215 fietscomputer, komen we op het volgende.

Het grootste nadeel is het feit dat hij geen bluetooth heeft waardoor je routes zal moeten inladen via je PC in plaats van het draadloos te kunnen doen. 

Verder kan je geen gebruik maken van Strava Live Segments, wat jammer is voor competitieve en prestatie gerichte wielrenners. Wel is het mogelijk om jouw activiteiten via de PC naar Strava te uploaden. 

Er zijn dat wel wat nadelen aan de Mio Cyclo 215, maar voor de meeste recreatieve fietsers mag dit geen probleem vormen. Het verschil in prijs met de duurdere Garmin modellen moet ergens van komen natuurlijk.

Conclusie

Naast recreatieve wielrenners, is de Mio Cyclo 215 ook perfect voor e-bikers die geen hopen geld willen betalen aan een fietscomputer. Daarnaast heeft hij tal van functionaliteiten en is hij ongelofelijk gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Ook heeft hij de Surprise Me functie waardoor je telkens nieuwe routes ontdekt! Dus prijs-kwaliteit is hij een heel waardige optie.

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: