Waarom een Sigma Rox 12 fietsnavigatie kopen?

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

  • Optimaal voor:  recreatieve wielrenners (of mountainbikers). 

Algemene info

De Sigma Rox 12 is weer maar eens een top fietsnavigatie die in de schaduw leeft van de veel bekendere Garmin. Hiernaast is het ook de eerste keer dat Sigma naar buiten komt met een fietscomputer met navigatie.

De Rox 12.0 van Sigma is een zeer functionele fietsnavigatie die doet wat hij moet doen. Wanneer we kijken naar het uiterlijk van de fietsnavigatie vind ik hem persoonlijk wat ruw en minder clean dan zijn concurrenten. Desalniettemin geeft de fietsnavigatie veel waar voor je geld, zeker wanneer je kijkt naar alle functies die hij te bieden heeft. 

Voor de fietsers die veel waarde hechten aan een top navigatie en zo veel mogelijk gebruik willen maken van al wat Strava te bieden heeft, is de Rox 12 een zeer aantrekkelijke fietsnavigatie. Naast Strava heeft Sigma ook een eigen dataplatform via de Sigma Link App en het Datacenter. Dit systeem is vrij basic maar geeft je wel al de gegevens die je nodig hebt.

Wanneer we dan naar de prijs gaan kijken, zie je dat hij gezien al zijn functionaliteiten en navigatie een correcte prijs heeft. Je kan de Sigma Rox 12 GPS Sport fietscomputer vinden voor Ca. 349 euro

Voordelen van de Sigma Rox 12

De fietsnavigatie heeft verscheidene voordelen, hieronder bespreken we de voornaamste.

Eerst en vooral is de Sigma Rox 12 een fietscomputer met een uitstekende navigatie (turn-by-turn). Hij wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde basiskaarten voor uw regio (gebruik makend van de Open Street Maps). Hiernaast kan je de rest van de wereld gratis downloaden, het enige wat je nodig hebt is wifi-verbinding. Ook in/uit zoomen, scrollen of wat dan ook gaat zonder problemen.

Bovendien draait de Rox 12 op een Android-platform en werkt het dus op dezelfde manier als je smartphone, wat het zeer intuïtief maakt. De fietsnavigatie beschikt over zowel Bluetooth alsook ANT+, deze kan echter enkel gebruikt worden om te verbinden met sensoren aangezien de gegevensoverdracht via wifi moet gebeuren.

Naast navigatie en gebruiksvriendelijkheid, is de fietsnavigatie ook voorzien van een uitstekende Strava integratie. Je kan gebruik maken van Strava segmenten, je training uploaden in Strava en nog veel meer. Bovendien laat de Rox 12 ook toe om te verbinden met hun eigen Sigma-app alsook apps als Komoot, Training Peaks, Dropbox, etc. 

Voor de recreatieve wielrenners die graag een top navigatie hebben, is de Sigma Rox 12 sport fietsnavigatie een uitstekende keuze.

Nadelen van de Sigma Rox 12

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de fietsnavigatie, komen we op het volgende.

Echt grote nadelen zijn er niet voor deze fietsnavigatie maar als we toch iets moeten zeggen dan kunnen we dit over de grote van het scherm. Ondanks de toch wel groot uitgevallen fietsnavigatie, moeten we stellen dat het scherm zelf best klein is en wat groter had gemogen.

Tot slot moet ik jullie ook nog meegeven dat er sommige mensen klagen over het montagesysteem, deze zou namelijk niet zo robuust zijn.

Conclusie

De Sigma Rox 12.0 doet alles wat je zou verwachten van een fietsnavigatie van deze prijsklasse. Maar ondanks het feit dat er heel weinig nadelen zijn aan de fietsnavigatie, mist hij in mijn ogen toch de ‘wauw’-factor. Wie op zoek is naar een functionele fietsnavigatie met een uitstekende fietsnavigatie, zal met de Sigma Rox 12.0 niet bedrogen uit komen.

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: 

 

Liever op zoek naar iets anders?