Waarom een Wahoo Elemnt Bolt fietsnavigatie kopen?

Previous
Next

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

 • Optimaal voor: fietsers die aan competitie doen en die een fietscomputer willen die makkelijk in te stellen en gebruiksvriendelijk is.

Algemene info

De Wahoo Elemnt is naast de Garmin Edge, de te kloppen fietsnavigatie reeks van het moment. Wie ons niet gelooft, moet maar eens kijken naar de Wahoo Elemnt Bolt die zonder twijfel een van de beste fietsnavigaties is van het moment. Wahoo heeft een duidelijke focus en met de Elemnt reeks, focussen ze zich voornamelijk op het maken van een gebruiksvriendelijke en robuuste fietscomputer.

De Wahoo Elemnt Bolt staat bekend om zijn strakke aerodynamische vorm en  integreert zonder probleem met de Wahoo Companion-app. De gratis app staat in voor de configuratie van de Elemnt Bolt en is bovendien zo ontworpen dat hij heel makkelijk en intuïtief in gebruik is. 

Wanneer we naar de prijs gaan kijken, zie je dat hij een marktconforme prijs heeft. Je kan de Wahoo Elemnt Bolt in België en Nederland vinden voor ca. 220 euro. Deze prijs is zeker niet overdreven en al helemaal niet wanneer je kijkt naar wat hij allemaal te bieden heeft. 

Scherm en Navigatie

Wanneer we kijken naar de navigatie van de Elemnt Bolt, moeten we stellen dat hij in vergelijking met sommige andere concurrenten wat onduidelijker is. Zo zou de turn-by-turn navigatie niet bij iedereen in de smaak vallen en het zwart-witte zou niet heel duidelijk zijn (maar dit is persoonlijk). 

Desalniettemin blijft het een top navigatie, de Wahoo Elemnt Bolt is uitgerust met een gedetailleerde navigatie en beschikt over een aantal krachtige en handige navigatiefuncties:

 • Take me anywhere: waar je heel simpel de eindbestemming moet ingeven en de Element Bolt doet de rest.
 • Turn-by-turn: stap per stap navigatie 
 • Global maps: kaarten van over de hele wereld zijn reeds gedownload en indien de juiste er niet tussen zit, is het steeds mogelijk deze alsnog te downloaden (Europa staat reeds gedownload)
 • Saved locations: deze functie stippelt eender waar je bent een route uit naar één van de opgeslagen locaties
 • GPS

Net zoals de Wahoo Elemnt Roam, biedt de Elemnt Bolt een fantastisch scherm aan met een zeer degelijke resolutie 240X320. Hiernaast is hij ook wat kleiner dan de Elemnt Roam.

Training

Wanneer je na de training de Wahoo Elemnt Bolt synchroniseert met de Companion-app, krijg je meteen alle info over uw rit (gemiddelde snelheid, rit duur, afstand, hoogte, etc.). Bovendien is de Element Bolt uitgerust met een bluetooth functie die er voor zorgt dat de synchronisatie draadloos is.

Hiernaast beschikt de Elemnt Bolt ook over andere functies die je kunnen helpen bij je training. Hij beschikt namelijk over Strava integratie, Best Bike Split, ANT+ FE-C Control, KICKR Smart Trainer Control, etc. Bovendien is hij ook uitgerust met gestructureerde workouts en heeft hij ook een Live-track functie waarmee je jouw huidige live locatie kan delen met vrienden en familie.

Samengevat

 • Navigatie: Turn-by-turn en globale kaart  
 • Trainingsdata: basis snelheidsgegevens, afstand, tijd, hoogte/stijging, hartslag en vermogensgegevens
 • Connectiviteit: USB, Bluetooth en ANT+ 
 • App integraties: Strava, Best Bike Split, Komoot en ook “Ride with GPS”
 • Afmetingen: 74.6 x 47.3 x 22.1 mm 
 • Scherm: 56 mm en zwart-wit 
 • Adviesprijs: 219 euro 

Voordelen van de Wahoo Elemnt Bolt

De Wahoo Elemnt Bolt heeft tal van voordelen en heeft er te veel om allemaal op te noemen, hieronder is dus een kleine selectie.

De Wahoo Elemnt Bolt is met zijn aerodynamische vorm en robuuste functionaliteit echt ontwikkeld voor competitiebeesten. Bovendien is hij makkelijk in gebruik, zeer compact en voorziet hij een batterijduur tot wel 15 uur. 

Bovendien is de Elemnt Bolt uitgerust met alles wat je nodig hebt om aan precisie training te doen, zo krijg je gegevens als snelheid, afstand, duur, hoogte enzovoort. Verder is er ook een indrukwekkend extensie pakket die een cadanssensor, wiel snelheidssensor en hartslagmeter bevat. 

Tot slot kan je hem ook koppelen met allerlei apps waaronder ook Strava (livesegments). Omdat er ook een Live-track functie is, kan je ook jouw huidige live locatie delen met je familie en vrienden. 

Nadelen van de Wahoo Elemnt Bolt

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de Wahoo Elemnt Bolt (het zijn er niet veel), komen we op het volgende.

Zoals al eerder aangegeven, moeten we vast stellen dat de Elemnt Bolt een minder duidelijke navigatie heeft in vergelijking met sommige van zijn concurrenten. Dit is deels te wijten aan de turn-by-turn navigatie die volgens sommige mensen te wensen overlaat maar dit kan ook te wijten zijn aan het feit dat de navigatie in zwart-wit is. 

Ook is de fietsnavigatie sterk afhankelijk van de app en is er geen touchscreen (voor sommige is dit niet negatief). Het is ook niet mogelijk om eigen work-out files te importeren in de fietscomputer (er zitten wel standaard work-outs in geprogrammeerd).

Conclusie

De Wahoo Elemnt Bolt neemt de leiding in prijs, batterij en gebruiksvriendelijkheid ten opzichte van andere gelijkaardige fietsnavigaties. Als u op zoek bent naar een robuuste fietscomputer met GPS die makkelijk in gebruik is en mee kan voor langere afstanden, dan is de Wahoo Element Bolt een geweldige keuze.

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: