Waarom een Wahoo Elemnt Roam fietsnavigatie kopen?

Previous
Next

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!

 • Optimaal voor: fietsers die gewoon wat willen toeren met een top navigatie en daarom een gebruiksvriendelijke fietscomputer willen die makkelijk in te stellen is.

Algemene info

Wahoo is goed op weg om de gouden standaard te worden op vlak van fietsnavigaties, dat bewijzen ze met hun Wahoo elemnt reeksWahoo Elemnt focust zich voornamelijk op het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke en robuuste fietscomputer en de Wahoo Elemnt Roam is hun meest geavanceerde model. 

Scherm en Navigatie

Ten eerste beschikt de Wahoo Elemnt Roam over een gedetailleerde navigatie en heeft het een aantal krachtige en handige navigatiefuncties zoals:

 • Route naar start: deze functie brengt je terug naar de plek waar je je rit hebt gestart
 • Take me to: deze functie brengt je naar elke geselecteerde locatie
 • Back on track: wanneer je van je route afwijkt, brengt deze functie je opnieuw naar de geselecteerde route
 • Breng naar start: deze functie brengt je via turn-by-turn navigatie naar de start van je rit
 • Route terug vinden: deze brengt je terug naar de start van de rit via dezelfde weg

Hiernaast biedt de Wahoo Elemnt Roam een top kleurenscherm aan met een degelijke resolutie 240X400. Doordat het scherm best groot is, is de navigatie zeer overzichtelijk en makkelijk af te lezen. Ook bestaat het scherm uit “Gorilla Glass”, deze is zeer dun, licht en kras bestendig. 

Training

Met een fietsnavigatie als de Elemnt Roam, verwacht je dat er heel veel handige functies zijn die je helpen met je training. En dit is dan ook het geval, de Elemnt Roam beshikt over Strava integratie, Best Bike Split, KICKR Smart Trainer Control, ANT+ FE-C Control en er zijn ook geïntegreerde gestructureerde workouts.

Samengevat

 • Navigatie: Turn-by-turn, kaartweergave, een functie die u terug naar het begin stuurt, “Get Me Started”-functie die u naar de start van de rit brengt. 
 • Trainingsdata: basis snelheidsgegevens, afstand, tijd, hoogte/stijging, hartslag en vermogensgegevens
 • Connectiviteit: USB, Bluetooth en ANT+ 
 • App integraties: Strava, Best Bike Split, Komoot, “Ride with GPS” en Relive
 • Afmetingen: 89 x 54.4 x 17.8 mm 
 • Scherm: 68.58 mm en kleur 
 • Adviesprijs: 339 euro

Voordelen van de Wahoo Elemnt Roam

De fietsnavigatie heeft verscheidene voordelen, hieronder bespreken we de voornaamste.

Eerst en vooral is de Wahoo Elemnt Roam een fietscomputer met een uitstekend kleurenscherm en een sterke resolutie, dit zorgt voor een fantastische uitstraling en een verbeterde leesbaarheid. Bovendien is het scherm uitgerust met “Gorilla-glass”, dit zorgt ervoor dat het scherm licht en dun is en tegelijkertijd tegen een stootje kan. 

Naast een top scherm biedt de fietscomputer ook een uitstekende navigatie, deze navigatie heeft tal van functies en mogelijkheden. De fietsnavigatie beschikt over zowel Bluetooth alsook ANT+, daarom is het dus ook mogelijk om gegevens te ontvangen van je hartslagmeter, snelheids- en cadanssensor en eventueel wattage meters.

Daarnaast kan je de Elemnt Roam koppelen met Strava en gebruik maken van Strava Live Segments. Omdat er ook een Live-track functie is, kan je ook jouw huidige live locatie delen met je familie en vrienden. 

Ten slotte heeft de Elemnt Roam een batterijduur tot wel 17 uur.

Nadelen van de Wahoo Elemnt Roam

Wanneer we naar de nadelen gaan kijken van de fietsnavigatie, komen we op het volgende.

Echt grote nadelen zijn er niet voor deze fietsnavigatie maar als we toch iets moeten zeggen, kunnen we stellen dat de Elemnt Roam wat zwaarder is dan bijvoorbeeld de Elemnt Bolt.

Ook heeft de Wahoo Elemnt Roam geen touchscreen, wat voor sommige als nadelig kan beschouwd worden (voor andere is dit dan weer een voordeel). 

Tot slot zijn er ook opmerkingen geweest dat het geheugen nogal snel zou vol zitten. Maar wanneer u de gegevens na uw rit gewoon upload, dan zou dit geen probleem mogen opleveren.

Conclusie

De Wahoo Elemnt Roam is één van de beste fietsnavigatie van het moment en wanneer u opzoek bent naar een gebruiksvriendelijke fietscomputer met een top navigatie en scherm, dan is deze fietsnavigatie iets voor jou.

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: