Welke Wahoo Elemnt fietscomputer moet ik kopen?

We bespreken ze allebei: de Wahoo Elemnt Roam en de Wahoo Elemnt Bolt 

Wahoo maakt al enige tijd fietscomputers en is naast Garmin een van de populairste keuzes bij fietsers. Ook worden de Wahoo Elemnt fietscomputers gebruikt bij de profs. Teams als AGéR la Mondiale, BORA en Deceuninck-QuickStep gebruikte de fietscomputers bij de Tour de France 2020.

Het gamma aan fietscomputers is (in tegenstelling tot Garmin) echter niet zo groot en bestaat uit de Elemnt Roam en Elemnt Bolt. Dus welke van de twee Wahoo Elemnt fietscomputers past er nu het beste bij jou?

 

Een korte vergelijking 

Elemnt Roam Elmnt Bolt

Touchscreen

NEE

NEE

Schermafmeting

68.6 mm
56 mm

Kleurenscherm

JA

NEE

"Turn-by-Turn" navigatie

GPS, Komoot, Strava en andere files
GPS en Komoot

Prijs

€€€
€€

Waarom een Wahoo Elemnt fietscomputer kopen?

Wahoo speelt in op concurrentie

Wanneer we kijken naar Wahoo Elemnt, zien we dat ze heel goed begrijpen wat de uitdagingen zijn bij het concurreren met andere fietscomputers en smarthphones. De concurrentie investeert namelijk miljarden in het ontwikkelen van fantastische displays, touchscreens, interfaces, etc. Daarom zijn hun toestellen dus ook enorm efficiënt.

Dus om hier op in te spelen, heeft Wahoo beslist gebruik te maken van de sterke punten van de andere mobiele apparaten (navigatie, etc). Daardoor heeft Wahoo er een punt van gemaakt om in een handomdraai integraties mogelijk te maken met deze toestellen. 

Wahoo heeft een duidelijke focus

De Wahoo Elemnt focust zich voornamelijk op het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke en robuuste fietscomputer. Dit heeft als gevolg dat de Wahoo Elemnt goedkoper is dan vergelijkbare fietscomputers (Garmin Edge).

Hiernaast is één van de grootste voordelen van de Wahoo Elemnt fietscomputers, de Wahoo Companion-app. De Wahoo Companion-app staat in voor de configuratie van de fietscomputers en is bovendien zo ontworpen dat hij heel makkelijk en intuïtief in gebruik is. Vervolgens om alles nog interessanter te maken, is hij ook nog eens gratis.

Daarnaast, staat Wahoo Elemnt er voor bekend enorm veel gegevens te leveren en te kunnen verwerken, dit is zeker nuttig wanneer je weet dat het mogelijk is om te connecteren met allerhande sensoren (vermogen, cadans, etc).

Zoals hierboven ook al vermeld, biedt Wahoo bovendien naast de Elemnt fietscomputers dus ook andere sensors aan. Ook deze sensors verbinden moeiteloos met de Elemnt fietscomputers en geven je extra info over hartslag, RPM cadans en RPM snelheid. Meer info over deze sensors vind je hier.

Het Wahoo Elemnt gamma: de Elemnt Roam en de Elemnt Bolt

Previous
Next

 • Optimaal voor: fietsers die gewoon wat willen toeren met een top navigatie en daarom een fietscomputer willen die makkelijk in te stellen en gebruiksvriendelijk is.

Bespreking

Ten eerste is de Wahoo Elemnt Roam ontworpen om gedetailleerde navigatie en “turn-by-turn” aanwijzigingen te bieden (er zit ook een functie in waarmee u de route terug naar het begin kunt omkeren). Omdat ze dit op een overzichtelijke manier willen aanbieden, is de fietscomputer iets groter dan zijn tegenhanger de Elemnt Bolt. Daarnaast is hij ook wat zwaarder.

Ten tweede biedt de Wahoo Elemnt Roam een fantastisch scherm aan met een zeer degelijke resolutie 240X400 (dit is trouwens ook zo voor de Elemnt Bolt 240X320). Ook is hij uitgerust met een “Gorilla Glass” scherm, deze is zeer dun, licht en kan tegen een stootje (dit wordt ook bij smartphones gebruikt).

Bovendien kan je met je Wahoo Elemnt Roam verbinden door middel van ANT+ en Bluetooth. Daarom is het dus ook mogelijk om gegevens te ontvangen van je hartslagmeter, snelheids- en cadanssensor en eventueel wattage meters. Hiernaast is hij volledig draadloos en dit wil dus ook zeggen dat aan het einde van uw rit, de rit gegevens via bluetooth naar de Wahoo Companion-app worden overgebracht.

Daarnaast kan je de Elemnt Roam koppelen met Strava en gebruik maken van Strava Live Segments. Omdat er ook een Live-track functie is, kan je ook jouw huidige live locatie delen met je familie en vrienden. 

Ten slotte heeft de Elemnt Roam een batterijduur van maximaal 17 uur.

Specificaties

 • Navigatie: Turn-by-turn, kaartweergave, een functie die u terug naar het begin stuurt, “Get Me Started”-functie die u naar de start van de rit brengt. 
 • Trainingsdata: basis snelheidsgegevens, afstand, tijd, hoogte/stijging, hartslag en vermogensgegevens
 • Connectiviteit: USB, Bluetooth en ANT+ 
 • App integraties: Strava, Best Bike Split, Komoot, “Ride with GPS” en Relive
 • Afmetingen: 89 x 54.4 x 17.8 mm 
 • Scherm: 68.58 mm en kleur 
 • Adviesprijs: 349 euro
Previous
Next

 • Optimaal voor: fietsers die aan competitie doen en die een fietscomputer willen die makkelijk in te stellen en gebruiksvriendelijk is.

Bespreking

In tegenstelling tot de Wahoo Elemnt Roam, is de Wahoo Elemnt Bolt ontworpen met het oog op racen en efficiëntie. Daarom heeft de Elemnt Bolt een strakke aerodynamische vorm en is hij zelfs getest in een windtunnel. Daarnaast weegt hij maar 62.3g, terwijl de Elemnt Roam 93.5g telt (wat een minimaal verschil is).
 
Net zoals de Wahoo Elemnt Roam, biedt de Elemnt Bolt een fantastisch scherm aan met een zeer degelijke resolutie 240X320. Hiernaast is hij ook wat kleiner dan de Elemnt Roam (zie specs hieronder). 

 

Bovendien verloopt de communicatie bij de Elemnt Bolt ook door middel van ANT+ en Bluetooth. Dus wanneer je na de training uw fietscomputer synchroniseert met de Wahoo Companion app, krijg je meteen alle info over uw rit (gemiddelde snelheid, rit duur, afstand, hoogte, etc.).

Daarnaast kan je de Elemnt Bolt ook opnieuw koppelen met Strava en gebruik maken van Strava Live Segments. Omdat er ook een Live-track functie is, kan je ook jouw huidige live locatie delen met je familie en vrienden. 

Tot slot heeft de Elemnt Bolt een batterijduur van maximaal 15 uur.

Specificaties

 • Navigatie: Turn-by-turn en globale kaart  
 • Trainingsdata: basis snelheidsgegevens, afstand, tijd, hoogte/stijging, hartslag en vermogensgegevens
 • Connectiviteit: USB, Bluetooth en ANT+ 
 • App integraties: Strava, Best Bike Split, Komoot en ook “Ride with GPS”
 • Afmetingen: 74.6 x 47.3 x 22.1 mm 
 • Scherm: 56 mm en zwart-wit 
 • Adviesprijs: 219 euro 

Betrouwbaar kopen

Bij het kopen van je favoriete fietscomputer is betrouwbaarheid, de leveringstijd en natuurlijk de beste prijs belangrijk. Vergelijk nu onze favoriete webshops voor de beste deal: 

 

Vind de beste deal voor deze fietscomputer!